EPL.IS.3.31 Oznacavanje proizvoda na PMV

Izvor: EnergoPlast
Idi na: navigaciju, pretragu

Energoplast logo u boji.png

UPUTSTVO ZA OZNAČAVANjE PROIZVODA NA PVM-U


Predmet: Označavanje kutija sa gotovim proizvodima nakon nalivanja podloške

Sadržaj: Uputstvom su definisani podaci koje je neophodno uneti na etiketu gotovog proizvoda i na etiketu za evidentiranje šarže

Napomena/prilozi:


Operater na PMV proverava prateće etikete i po redosledu odležavanja (vreme proizvodnje) preuzima zatvarače za drugu fazu proizvodnje: narezivanje i nalivanje podloške. Uobičajeno vreme odležavanja je 24 sata, a minimalno 12 sati. Operater radi istu boju zatvarača sve dok je ispunjen uslov za vreme odležavanja.


U okviru programa ISUPP32 se za odgovarajući radni nalog „otvaraju“ oktabinske kutije i formira se programski broj kutija na osnovu broja zatvarača koji je određen pratećom etiketom (uobičajeno da u oktabinu ima 36.000 od kojih se formira 9 kutija po 4.000). Ako nema dovoljno zatvarača za poslednju kutiju u opciji podaci se smanji broj zatvarača. Pre sipanja zatvarača u elevator potrebno je proveriti da li oznaka na pratećoj etiketi odgovara zatvaračima koji se nalaze u oktabinu.

Paletiranje se radi sa 20 ili 25 kutija zavisno od veličine palete ili sa manjim broj kutija ako je to potrebno ili se završava radni nalog. Paletiranje se radi u okviru programa ISUPP32.


Proveriti da li oznaka na paletnoj etiketi odgovara zatvaračima koji se rade.


Pripremio: Usaglasio sa IMS: Odobrio:
Dejan Antonijević Jelena Kovačević Marko Aleksić
Ref: EPL.IS.3.31 Revizija: / Datum poslednje revizije se vidi u istoriji izmena